Opis
Szczegóły
La Pavoni Professional Lusso PL
Elegancja, jakość i niezawodność są esencją modelu Professional od 1974 roku. Ekspres ten wyposażony jest we wskaźnik ciśnienia w bojlerze co gwarantuje idealne parzenie kawy oraz wykonywanie kremowych cappuccino.
Obudowa filtru jest wyposażona w pierścień "zatrzymujący filtr". Użyteczny w zapobieganiu wypadania filtra podczas usuwania fusów kawy. Wszystkie modele dźwigniowe są wyposażone w filtr z pojedynczą dawka kawy zmielonej oraz z możliwością użycia kapsułek ESE.
Podnosząc dźwignię, która steruje tłokiem wewnątrz grupy, uzyskuje się preinfuzję. Wydobycie naparu kawowego następuje po obniżeniu dźwigni. Dozując odpowiednio siłę użytą na dźwigni uzyskujemy optymalne wykorzystanie zmielonej kawy oraz różne smaki otrzymanego naparu.
Steamer: pozwala mieć gorące, spienione mleko i herbatę. Zamiennie z "Cappuccino Automatic".
Specjalny "Cappuccino Automatic", w zestawie z ekspresem, składa się z urządzenia które z łatwością i bezpośrednio z kartonu z mlekiem, automatycznie zasysa je i zamienia w kremową piankę do cappuccino.
Dane techniczne
Dane techniczne
Pojemość bojlera |
1,6 l |
Ilość espresso |
16 |
Wytwarzanie pary |
15 min |
Ciśnienie bojlera |
0,7-0,8 bar |
Średni czas nagrzewania ekspresu |
5 min |
Zawór bezpieczeństwa |
Tak |
Cappuccino Automatic |
Tak |
Wskaźnik poziomu |
Tak |
Wyłącznik on/off |
Tak |
Kontrolka zasilania |
Tak |
Cappuccino Automatic |
Tak |
Kontrolka temperatury |
Tak |
Termostat bezpieczeństwa |
Tak |
Presostat aby utrzymać stałe ciśnienie w bojlerze |
Tak |
Rezystancja |
950 W |
Wymiary |
200x290x320 mm |
Waga |
6 Kg |
Zawór bezpieczeństwa |
Si |
Zasilanie |
220-240V 50/60Hz |