Opis
Szczegóły
La Pavoni Esperto Edotto jest to ekspres dźwigniowy dzięki czemu można w pełni wydobyć smak świeżo zmielonej kawy.
Używając tego ekspresu można uzyskać niesamowitą cremę, największy tajnik dobrego espresso.
Kluczową również kwestią jest stosowanie wysokiej jakości kawy, dobrze palonej i mielonej w sposób właściwy do danego ekspresu.
Obniżając dźwignię z odpowiednią siłą uzyskujemy odpowiednie ciśnienie które pozwala przygotować espresso o optymalnej temperaturze około 92 ° C. Dzięki temu możemy wydobyć z kawy to co najlepsze czyli odpowiedni smak i trwały posmak kawy w ustach.
Dane techniczne
Dane techniczne
Wymiary (wys x szer x głęb) |
405 x 200 z 460 mm |
Waga |
6,3 Kg |
Ilość espresso |
16 |
Wytwarzanie pary |
15 min |
Ciśnienie bojlera |
0,8 - 1 atm |
Rezystancja |
950 W |
Średni czas nagrzewania ekspresu |
5 min |