Opis
Szczegóły
W 1961 roku zbudowano pierwszą maszynę do espresso E-61, której prosty i genialny zasad cyrkulacji termicznej do dziś definiuje świat maszyn do kawy espresso. Pierwszą prawdziwą innowacją od tamtej pory jest technologia wieloboilerowa, która oddziela przygotowywanie kawy od strefy pary dzięki zastosowaniu oddzielnych bojlerów. W ten sposób można uzyskać stabilne, wybieralne temperatury parzenia kawy oraz elastyczną jednostkę pary, która może być włączana i wyłączana. To poprawia rezultaty i oszczędza energię. VBM łączy perfekcję grupy E-61 z technologią multi-boiler, łącząc tradycję z innowacją. Co więcej, JUNIOR 2B jest niezwykle kompaktowy, co jest szczególnie cenione przez klientów, dla których przestrzeń jest ograniczona. Dlatego JUNIOR 2B jest najmniejszym członkiem rodziny VBM 2B, ale jest mały tylko zewnętrznie.
- Miedziany bojler do produkcji gorącej wody i pary.
- Fabrycznie ustawiony termostat do kontroli prawidłowego ciśnienia w bojlerze.
- Element grzewczy składający się z elektrycznej grzałki zanurzonej w wodzie bojlera; umożliwia ogrzewanie wody i produkcję pary.
- Chromowany mosiężny zespół zaparzający.
- Pompa wibracyjna.
- Chromowana lanca do wody/pary wykonana z miedzi z ergonomicznym pokrętłem.
- Zbiornik na wodę z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością o pojemności 2,5 litra.
- Czujnik poziomu wody w zbiorniku.
- Kontrolki świetlne sygnalizujące włączenie maszyny, aktywację grzałki oraz brak wody w zbiorniku.
- Manometr wskazujący ciśnienie robocze pompy.
- Manometr wskazujący ciśnienie pary.
Dane techniczne
Dane techniczne
Ilość bojlerów |
2 |
Zaparz kocioł |
0,5 l |
Boiler parowy |
0,75 l |
Pompa |
wibracyjna |
Pojemność zbiornika |
2l |
Moc |
1600 W |
Napiecie |
230 V / 16 A |
Rozmiary (Wys./szer./gł.) |
34 / 22.5 / 42 cm |
Waga |
20 kg |