Opis
Szczegóły
W 1961 roku został wykonany pierwszy ekspres do kawy E-61, którego prosta i genialna zasada obiegu termicznego, reguluje aż po dzień dzisiejszy krajobraz ekspresów do kawy. Pierwszą prawdziwą innowacją od tego czasu jest technologia, która oddziela przygotowanie kawy od strefy pary poprzez zastosowanie oddzielnych bojlerów. W ten sposób można uzyskiwać stabilne, a zarazem elastyczne temperatury kawy i elastyczną jednostkę pary z możliwością regulacji. Dzięki temu wyniki są lepsze i spada zużycie energii. VBM wykorzystuje doskonałość grupy E-61 w kombinacji z technologią korzystającą z kilku bojlerów, łącząc tradycję i nowoczesność. Ponadto JUNIOR 2B jest niezwykle kompaktowy, szczególnie doceniany przez klientów, dla których powierzchnia zajmowana przez ekspres jest problemem. JUNIOR 2B jest najmniejszym członkiem rodziny VBM 2B, ale mały jest tylko z zewnątrz.
- rodzaj: obsługa ręczna
- termostat z możliwością regulacji (minimalną oscylację temperatury uzyskano dzięki zastosowaniu sondy we wnętrzu bojlera)
- Cecha specjalna: zatrzymanie ze względów bezpieczeństwa dzięki wykorzystaniu wagi dla zbiorników arresto di sicurezza tramite bilancia per serbatoi
Dane techniczne
Dane techniczne
Ilość bojlerów |
2 |
Zaparz kocioł |
0,5 l |
Boiler parowy |
0,75 l |
Pompa |
wibracyjna |
Pojemność zbiornika |
2l |
Moc |
1600 W |
Napiecie |
230 V / 16 A |
Rozmiary (Wys./szer./gł.) |
34 / 22.5 / 42 cm |
Waga |
20 kg |